annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Uw vragen: audio op uw Home Theatre-systeem aansluiten

profile.country.GB.title
scully99
Lid
Lid
1.727  Weergaven

In een perfecte wereld zouden verschillende methoden om audio aan te sluiten op uw Home Theatre-systeem dezelfde resultaten hebben. In werkelijkheid is dat niet het geval. Ontdek wat u nodig hebt om de beste geluidskwaliteit te krijgen wanneer u tv's, Soundbars, ontvangers en Blu-ray Disc™-spelers aansluit.

 

Dolby Atmos®

 

Dolby Atmos is een van de meest toonaangevende bioscoop-audiocodecs. En nu kunt u er dankzij de Atmos-compatibiliteit voor Home Theatre-systemen in uw eigen woonkamer van genieten.
 

Er zijn twee soorten Atmos-streams:
• TrueHD, de kwalitatief betere stream

• Dolby Digital Plus, een gecomprimeerde indeling die minder data gebruikt. De geluidskwaliteit is echter ook iets minder goed.

 

Geluid streamen

 

Wilt u films en tv in 4K HDR kijken? Dit wordt aangeboden door sommige streamingdiensten.
 

Op dit moment geven streamingdiensten echter alleen Dolby Digital Plus door. Bovendien kan ARC — de kabelverbinding die 4K HDR-beelden kan verwerken — TrueHD niet aan. (Normaal gesproken gebruikt u de HDMI ARC-aansluiting van uw tv om geluid van de tv naar uw geluidssysteem te sturen.)

 

setUp_Wrong.jpg

*Apparaten moeten compatibel zijn met 4K HDR, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos om de functies optimaal te kunnen benutten.


Wat is de oplossing?

 

Als u uw tv gebruikt om geluid naar uw geluidssysteem (zie diagram) te sturen, wordt het geluid 'terug geconverteerd' door de kwaliteit van het bronsignaal te verlagen tot wat het apparaat kan leveren.

 

Maar als u wilt genieten van het beste geluid dat uw Blu-ray-speler kan bieden, moet u hem aansluiten op een compatibele Soundbar of ontvanger die ongecomprimeerde Dolby Atmos-soundtracks* kan decoderen en uitvoeren. Sluit vervolgens uw geluidssysteem via ARC aan op uw tv.

 

SetUp_Correct.jpg

*Apparaten moeten compatibel zijn met 4K HDR, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos om de functies optimaal te kunnen benutten.


Wat gebeurt er met de beeldkwaliteit als u uw Blu-ray-speler op een Soundbar/ontvanger aansluit?

 

Gebruik voor de beste kwaliteit producten met de 4K-doorvoerfunctie. Met deze functie kunnen 4K-gegevens ongewijzigd door een 4K-systeem worden gestuurd, zodat het best mogelijke beeld van het apparaat naar de display wordt verzonden.**

 

Gebruikt u geen streamingdienst?

 

Geen probleem. Dan gebruikt u ARC gewoon om het terrestrische tv-signaal naar uw Soundbar te verzenden voor de beste geluidskwaliteit.

 

En hoe zit het met Blu-ray™?

 

In tegenstelling tot streamingdiensten kunnen Blu-ray Discs TrueHD wel verwerken. Nogmaals: verbind de Blu-ray-speler niet rechtstreeks met de tv en gebruik geen ARC-aansluiting om de speler te verbinden met het geluidssysteem.

 

SetUp_Correct.jpg

*Apparaten moeten compatibel zijn met 4K HDR, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos om de functies optimaal te kunnen benutten.


Hebt u nog vragen? Stel ze in de opmerkingen hieronder. En laat het ons weten als u een film met een geweldige Dolby Atmos-soundtrack hebt gezien!

 

OPMERKINGEN:
*Bijvoorbeeld de UBP-X700 en UBP-X800 Blu-ray-spelers, de STR-DN1080 AV-ontvanger en de HT-XF9000, HT-ZF9 en HT-ST5000 Soundbars.

** In de STR-DN1080 audio-ontvanger en de HT-ST5000, HT-ST800, HT-NT5 en HT-CT790 Soundbars is de 4K-doorvoerfunctie ingebouwd. Ga naar de website van Sony of kijk of het 4K-doorvoerlogo op de productverpakking staat om te zien of uw product compatibel is.

2 Opmerkingen