annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Sony A9

profile.country.BE.title
sonja.
Nieuw

Sony A9

Dag iedereen,

 

Ik werk nu met de sony A99 maar denk er over om de A9 aan te schaffen .

Heeft er iemand ervaring met A mount lenzen  op E mount, alles tegelijkrtijd vervangen is wel zeer kostelijk .

 

Groetjes

Sonja

 

4 ANTWOORDEN 4
profile.country.NL.title
Amal_S
Moderator

Beste Sonja,

Bedankt voor je berichtje. Hopelijk kunnen de Experts op het forum je helpen met je vraag.

Met vriendelijke groet,

 

 

Amal_S
profile.country.NL.title
Amal_S
Moderator

Beste Sonja,

Bedankt voor je berichtje. Hopelijk kunnen de Experts op het forum je helpen met je vraag.

Met vriendelijke groet,

 

 

Amal_S
profile.country.BE.title
NEXBert
Bijdrager

Hallo Sonja,

 

Werken met A-mount glas op E-mount camera's gaat over het algemeen goed. Volgende adapters zijn geschikt voor full-frame A mount lenzen (en ook APS-C lenzen) LA-EA3 & LA-EA4. LA-EA1 & LA-EA2 zijn enkel geschikt voor APS-C camera's: als je deze op een full-frame A9 bevestigt zal je vignetvorming krijgen.

 

Heb je SSM lenzen (bv: SAL70-400G2) dan is de LA-EA3 adapter de beste keuze. Alle phase detectie autofocus punten op de sensor zijn compatibel. Hierdoor kan je werken in AF-C modus waarbij het scherpstelgebied staat ingesteld op breed. In praktijk werkt dit (op A7RII, A6500,...) redelijk identiek aan E-mount lenzen, zeker wat betreft eenvoudige niet snel bewegende onderwerpen/contrasten. Is dit niet het geval heeft deze combinatie soms moeilijkheden met het vinden van de juiste focus. 

 

Wil je met andere Sony lenzen (bv: SAL135F18Z) autofocussen is de LA-EA4 een optie. Dit is een adapter met ingebouwde (oudere generatie) translucent mirror technologie. Hierop zijn 15 scherpstelpunten ingebouwd. Als je deze adapter combineert met een A9 gebruik je dus maar 15 scherpstelpunten ipv 693. Scherpstellen met deze combinatie zal vergelijkbaar zijn met je A99.

 

Conclusie: werken met A-glas op E-camera's werkt prima en is aan te raden als je redelijk wat A glas hebt en niet in één keer alles nieuw wil aanschaffen. Onthoud wel dat je met een A9 de nieuwste generatie van spiegelloze camera's hebt en wanneer je deze combineert met (adapter/oude generatie halfdoorlatende spiegel) A lenzen, je niet alle functies/technologie van deze camera (optimaal) benut. Zoals bv.: continue autofocus (AF-C), aantal frames per seconden, snelheid van autofocus, nauwkeurigheid van autofocus,... Op termijn moet je gewoon gaan voor E-mount glas en het volle potentiëel uit de TOP camera halen die de A9 is!

 

Meer info kan je hier vinden.

 

Mvg

 

Bert

https://www.facebook.com/bertdellafaille
profile.country.NL.title
Tjardi
Fan

verwijderd