annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Wie heeft Ik ook gebruikt bij dit onderwerp

profile.country.BE.title
Portmixus
Held

Deel je A6300 instellingen!

De A6300 zie je nu steeds vaker opduiken...tijd om met elkaar instellingen te delen!

 

Mijn instellingen zien er zo uit:

Fn1.jpg

Fn2.jpg

 

Voor het Custom menu. Let vooral op de "center"-knop! Als je deze op standaard zet, kan je handige dingen mee doen: als je bijvoorbeel graag in wide-AF fotografeert, dan zal je vaak merken dat de camera niet altijd scherpstelt op het onderwerp dat je wilt. Omwille van deze reden fotograferen (te)veel mensen met enkel het centrum-scherpstelpunt. Door de centerknop te wijzigen in standaard, kan je ervoor zorgen dat wanneer je breedveld AF-gebruikt, je door het indrukken (en ingedrukt houden) van deze middelste knop de autofocus forceert om AF-S en centrumpunt te gebruiken. Dit is handig om snel even de camera te dwingen te doen wat je wil.

Een extra handigheid van de A6300 tov eender welke andere Sony E-mount camera is het veranderen van een lokaal AF-punt. Je hoeft niet langer telkens de centrumknop in te drukken als je je AF-punt wil verplaatsen. Zolang je niet drukt op de centrumknop, dan kan je ten alle tijde het AF-punt verplaatsen. Super handig! 

C1.jpg

C2.jpg

 

 

Ook heel handig is om het duimwieltje bovenaan (naast PASM) om te zetten in een belichtingscompensatieknop, net zoals op de A7 en RX-reeks. Normaal wordt deze knop voorbehouden voor (bijvoorbeeld) het diafragma als je in A werkt, maar dat doen het lagere duimwieltje ook. Ik wijs deze draaiknop liever toe voor de belichting, dat gaat veel sneller en dan kan ik de pijltjestoets naar beneden vrijmaken om een andere favoriete functie aan toe te wijzen.

 

EV comp.jpg

 

_____________________________________________________
Sony Alpha Training
Wie heeft Ik ook gebruikt bij dit onderwerp