annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Het verhaal achter de Signature Series, met Eric Kingdon

profile.country.GB.title
scully99
Lid
Lid
2.602  Weergaven
 

 

Author: Sony Europe

Eric Kingdon wordt ook wel het 'Oor van Europa' genoemd en is een technisch specialist en audiogoeroe bij Sony, waar hij al meer dan 30 jaar werkt aan iconische audioproducten. Wij vroegen zijn input over de nieuwe premium producten van Sony: de Signature Series.

De producten uit de Signature Series van Sony werden vorig jaar zeer positief ontvangen bij de IFA. Wat maakt deze producten nou zo bijzonder?
Bij het maken van deze producten lieten we ons voornamelijk leiden door het Japanse concept 'kando', dat centraal staat voor de filosofie van Sony. Hiermee willen we de emoties van mensen aanspreken. De Signature Series doet dit en biedt ook nog eens de kennis en passie voor geluid die u van Sony gewend bent.

Signature Series from Sony

Wat was de inspiratie achter 'One Signature Sound'?
Het doel van het design was om iets te creëren dat verder ging dan wat meetbaar is. De vakmensen van Sony wilden een luisterervaring ontwerpen die dichter staat bij wat de artiest oorspronkelijk heeft bedoeld. Het gaat om het verschil tussen luisteren naar Miles Davis vanaf de bank en daadwerkelijk aanwezig zijn bij een optreden waar u het zweet op zijn voorhoofd kunt zien en de emotie achter de muziek kunt voelen. We willen de luisteraar dichter bij de echte ervaring brengen.

Maakt de kwaliteit van de materialen een verschil voor de geluidskwaliteit van het product?
Absoluut. De natuurlijke akoestische kwaliteit en de unieke klankkleur van de Z1R-hoofdtelefoons betekenen bijvoorbeeld dat we ze het 'laatste instrument' noemen. De lucht in de afgedekte oordoppen kan circuleren, waardoor u het gevoel krijgt van een echt geluidslandschap. Het is alsof u een kerk binnenloopt: zelfs als u uw ogen dicht hebt, krijgt u dat gevoel van ruimte. Het was een behoorlijke uitdaging, maar we waren vastbesloten deze ruimtelijke ervaring toe te voegen aan onze hoofdtelefoons.

Hoe werkt de nieuwe hybride versterkertechnologie in de Signature Series-versterker?
De hybride technologie is ontworpen om de zuiverheid van digitale geluidssignalen te behouden, zelfs bij veel vermogen. De MOS FET (digitale processor) kan normaal gesproken het hoge uitgangsvermogen dat nodig is voor hoofdtelefoons met hoofdband niet bijhouden. Maar de analoge versterker in de TA-ZH1ES leidt het signaal door een Low Pass-filter waardoor de zuiverheid van het geluid wordt hersteld. Dit is volgens mij een baanbrekende innovatie die alleen Sony biedt.

Moet iemand audiofiel zijn om de Signature Series-producten te kunnen waarderen?
Nee, helemaal niet. De enige vereiste is een voorliefde voor muziek. Het helpt natuurlijk als u iets hebt waarmee u de geweldige kwaliteit die de producten leveren kunt vergelijken.

Wat zou u zeggen tegen mensen die overwegen een Signature Series-product te kopen? Zijn ze de hogere prijs waard?
Ik zou deze mensen waarschuwen dat ze, zodra ze eenmaal de investering hebben gemaakt en gewend zijn aan een Signature Series-product, waarschijnlijk nooit meer terug willen.

Ontdek de Signature Series op https://www.sony.nl/electronics/audio-signature-series-ontwerp