annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Uw draadloze Surround Sound-systeem instellen

jaylward
Lid
Lid
3.675  Weergaven
 

 

Author: Sony Europe
Screen Shot 2016-11-07 at 11.12.47_resized.png

Er zijn maar weinig dingen leuker dan genieten van uw favoriete film met Surround Sound. U wordt compleet omringd door de actie en gaat dus helemaal op in wat er op het scherm gebeurt, maar aan deze luxe zit ook een nadeel. Normaal hebt u allemaal aparte speakers nodig die veel ruimte in beslag nemen, bovendien slingeren er overal kabels rond.

Onze draadloze Surround-technologie maakt het verschil. Door compatibele speakers, Soundbars en AV-ontvangers van Sony draadloos met elkaar te verbinden, kunt u genieten van een meerkanaals Surround Sound-ervaring zonder extra speakerkabels.

Bovendien is draadloze Surround net zo eenvoudig in te stellen als onze draadloze multi-room-technologie. We laten u zien hoe het moet.

Controleer of uw speakers compatibel zijn

Controleer voordat u begint of al uw audio-apparaten compatibel zijn met draadloze Surround. Bekijk de volgende PDF voor een volledige lijst met compatibele speakers. 

Zorg ervoor dat u twee speakers van hetzelfde model hebt — een voor het kanaal linksachter en een voor het kanaal rechtsachter.

Zorg dat al uw apparaten ingeschakeld en er klaar voor zijn. U kunt kiezen tussen twee manieren om alles te groeperen.

Speakers groeperen: SongPal

Met de Sony SongPal-app kunt u al uw draadloze audio-apparaten van Sony gebruiksvriendelijk bedienen. SongPal is de eenvoudigste manier om uw draadloze Surround-systeem in te stellen. Download SongPal uit de app store op uw smartphone of tablet en zorg dat u de nieuwste versie hebt.

Zodra u SongPal opent, hoort de app al uw apparaten automatisch waar te nemen. Zoek de Soundbar of AV-ontvanger die is verbonden met uw tv en tik erop. Tik op 'Group with other speakers' (Groeperen met andere speakers) en tik op de 'Wireless Surround'-optie (Draadloze Surround). Tik op 'OK' op de pop-up die u nu zou moeten zien, en u komt op de installatiepagina.

Screen Shot 2016-11-07 at 11.16.10_resized.png

SongPal vraagt u nu om de speaker te selecteren die u als kanaal linksachter wilt gebruiken. Kies de juiste speaker, zorg dat u het testgeluid kunt horen dat uit de speaker komt en druk op 'OK'. Vervolgens moet u hetzelfde doen voor het kanaal rechtsachter — selecteer de juiste speaker, controleer het testgeluid en druk op 'OK'.

Nu kunt u de speakergroep een naam geven en bent u klaar!

Speakers groeperen: Soundbar-GUI

Als u een compatibele Soundbar gebruikt als onderdeel van uw draadloze Surround-installatie kunt u alles groeperen op het tv-scherm zelf. Ga naar het menu van de Soundbar, scrol naar de 'Wireless Surround'-optie (Draadloze Surround) bovenaan en druk op 'OK' als u de melding op het scherm ziet. Druk op 'Next' (Volgende) op het scherm voor draadloze Surround op de tv en druk op 'OK' om naar de installatiepagina te gaan.

Druk op [SET UP] (Instellen) op de speaker die u wilt gebruiken voor het kanaal linksachter. Houd de [SET UP]-knop op de gewenste speaker ingedrukt totdat u een geluid hoort en plaats de speaker in de linker Surround-positie zoals aangegeven op het installatiescherm. De Soundbar zal de speaker waarnemen en een bericht weergeven op het scherm. Herhaal dit proces voor het kanaal rechtsachter. De draadloze Surround-groep wordt automatisch waargenomen, zoals aangegeven op het bevestigingsscherm op de tv.

Controleer of alles naar behoren werkt door op 'Connection Check' (Verbinding controleren) te drukken. Test het geluid uit iedere speaker en druk op 'Finish' (Afronden). Nu kunt u genieten van uw favoriete films, tv-series en meer met prachtige Surround Sound!