annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Dolby Vision™ — nóg betere HDR

profile.country.GB.title
scully99
Lid
Lid
773  Weergaven

Vanaf april 2018 was Dolby Vision al beschikbaar op een aantal* BRAVIA OLED- en LCD-tv's. Vanaf juli 2018 kun je ook op een aantal audiovisuele Sony producten genieten van Dolby Vision™, waaronder onze 4K Ultra HD Blu-ray™-speler UBP-X700. Alles wat je nodig hebt, is een eenvoudige firmware-update. Meer informatie vind je hier (of ga naar onze ondersteuningssite).

 

Dolby Vision Main.jpg 

Afbeelding alleen ter illustratie

 

Wat is Dolby Vision?


Als je op zoek bent naar een nieuwe tv (of als je bij de tijd wilt blijven), heb je vast gehoord over groot dynamisch bereik (HDR). Deze nieuwe signaalstandaard geeft beelden een hoger kleur- en helderheidsbereik, wat zorgt voor fantastisch realisme. (Meer informatie over 4K HDR vind je hier). 

 

Dolby Vision is een geavanceerde HDR-indeling die zorgt voor de mooiste beelden ooit. Het gaat een stap verder dan HDR10 — een oudere HDR-standaard die wordt ondersteund door veel HDR-tv's en -afspeelapparaten.

 

Hoe werkt het?

 

Dolby Vision voorziet het apparaat van metagegevens (digitale instructies over het weergeven van beelden). Het gaat om metagegevens van de HDR-bron en informatie over de mogelijkheden van het apparaat zelf.

 

HDR10-metagegevens bieden een uitgebreid basisoverzicht van hoe de content moet worden weergegeveb. Dolby Vision is gedetailleerder en is geoptimaliseerd op basis van het gebruikte afspeelapparaat. Het is zo specifiek dat er gegevens worden geregistreerd voor een bepaalde scene of opname, in plaats van een standaardinstelling voor een hele film.

 

Dolby Vision Main 2.jpg

Afbeelding alleen ter illustratie

 

De UBP-X700 van Sony

 

Onze UBP X700 Blu-ray™-speler, die begin 2018 werd geïntroduceerd, zorgt ervoor dat beelden van hoge kwaliteit binnen handbereik zijn. Deze speler biedt de ultieme 4K-ervaring met beter contrast, detail en natuurlijkere kleuren.

 

Na firmware-update biedt de UBP-X700 ondersteuning voor Dolby Vision. De update zorgt ook voor toegang tot 4K-streamingdiensten — waaronder Dolby Vision HDR-streamen via Netflix en Amazon Prime Video.

 

Het updaten van je home-entertainmentsysteem heeft nog meer voordelen. De update bevat conversietechnologie die HDR-beelden omzet naar conventioneel beeld, zodat je zelfs zonder HDR-tv kunt genieten van geweldige kwaliteit.

 

Voor muziekliefhebbers wordt er een breed scala aan muziekindelingen ondersteund (van AAC en 11,2 MHz DSD tot cd en dvd).

 

Meer weten? Bekijk de UBP-X700!

 

Opmerkingen:
Dolby Vision is vanaf april 2018 beschikbaar op de A1, ZD9, XE94 en XE93. Vanaf juni 2018 ook op de AF8 en XF90.

1 Opmerking