Deel jouw ervaring!
Beste leden,
Miscchien een overbodige vraag,
Maar wat zijn nu de settings op je camera om Birds in Flight vast te leggen ongeachte de lens ?
Ben in bezit van een sony a7iii
gr,peter.
Opgelost! Ga naar oplossing.
Hallo Peter,
Ik zou kiezen voor de schepstelfunctie AF-C zodat de focus continue wordt bijgesteld.
Naast de techniek zou ik er ook voor zorgen dat je onopvallend gekleed bent, je 'onzichtbaar' bent en je de vogels bestudeerd zodat je het gedrag kan inschatten.
Settings kan men je niet zo even geven. Dit is van diverse factoren afhankelijk. Beschikbare licht, gewenste resultaat, gebruikte objectief, etc etc..
Mooi start punt zou kunnen zijn de sluitertijd. Onderwerp beweegt en wil je bevriezen? Welke sluitertijd hierbij hoort zal per gebruikte objectief (wel of geen beeldstabilisatie) en gewenste resultaat verschillen etc. etc..
Voor bijvoorbeeld een objectief op 200mm zou je kunnen beginnen met 1/200 als sluitertijd. En vanuit hier verder experimenteren.
Uitleg sluitertijd
https://www.digitalefotografietips.nl/basiscursus/sluitertijd/
De beste camera instellingen
https://www.digitalefotografietips.nl/basiscursus/de-beste-camera-instellingen/
Hallo, daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het verschilt nog al of je een zwaluw of een zwaan in de vlucht vast wilt leggen. Ik zou u aanraden het hoofdstukje van Mark Galer te bestuderen. Het eerste onderwerp hier. Daar staan o.a. veel tips en settings voor allerlei situaties helder uitgelegd.
Onafhankelijk van model camera;
zie voor tips ook link https://vinkacademy.nl/fotografietips/vogels-fotograferen/
grt, Sigi
Sigi,
bedankt voor je antwoord, maar ik mis toch nog een paar instellingen
heb je nog wat andere instellingen die belangrijk zijn buiten het genoemde ?
gr,peter.
Beste Peter,
nog even een naschrift in aanvulling op de eerdere tips;
Fotografie is niet zozeer een technisch gebeuren, maar wordt veel gevoed door de creativiteit van de fotograaf. Alleen hij/zij weet hoe de foto eruit moet komen te zien, in dat opzicht (ervan uitgaande dat aan de basisregels is voldaan) zijn er geen goede of slechte foto's. De Engelsen zeggen dat wel mooi, "its in the eye of the beholder" 😉.
Het beheersen van basis principes zoals de belichting driehoek (samenspel ISO, Diafragma en sluitertijd) is natuurlijk wel van belang. En de tip van @Gijs.1985 om je (in dit geval zeker) in je onderwerp te verdiepen is natuurlijk ook prima.
Dus is het zaak erop uit te gaan en vanuit voorgaande tips volop te experimenteren met je geweldige Sony camera en vooral te genieten!
grt, Sigi
welke url bedoel je van mark , hij heeft er zoveel .