annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Niet bang in het donker — α7S II van Sony

profile.country.GB.title
scully99
Lid
Lid
1.200  Weergaven

Onze α7S II-camera met verwisselbare lens is deze maand in het nieuws verschenen vanwege zijn geweldige opnamemogelijkheden bij weinig tot geen licht.


In Frankrijk gebruikte amateurastronoom Thierry Legault de camera om het moment vast te leggen waarop het internationale ruimtestation met 28.000 km/h langs de maan vloog — mét een spectaculaire resolutie.


Thierry gebruikte de α7S II van Sony in combinatie met een Celestron C14-telescoop. Hij maakte 4K-video-momentopnamen zodat hij meer frames per seconde zou krijgen dan met de fotomodus 'continu fotograferen'. U kunt de resultaten bekijken op YouTube™: https://www.youtube.com/watch?v=kTGYdfMcl1M en de website van Thierry: http://www.astrophoto.fr/. U krijgt niet alleen een mooi beeld van grote maankraters en bergketens, maar ook de hoofdmodules en de zonnepanelen van het ruimtestation.


U wist misschien ook al dat de α7S II werd gebruikt bij de nachtopnamen van de natuurdocumentaireserie Planet Earth II van BBC: https://www.youtube.com/watch?v=7t5l7sjcjHU. In deze video wordt een bioluminescente Phrixothrix voor de eerste keer gefilmd.

 

A7S ii


Hoe kan het dat de α7S II zulke mooie foto's kan maken bij zo weinig licht? Het antwoord ligt in de extreem gevoelige full-frame sensor met 12 megapixels (in tegenstelling tot de gebruikelijke 24 of 36). Elke megapixel is groter, zodat deze meer licht doorlaat.


Deze camera biedt ook uitstekende ruisonderdrukking, ingebouwde stabilisatie over vijf assen en een lichte, compacte behuizing. Bekijk de website voor meer informatie: https://www.sony.nl/electronics/cameras-met-verwisselbare-lens/ilce-7sm2