annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Het mysterie van 4K ontrafeld

profile.country.NL.title
Juliette_H
Lid
Lid
4.989  Weergaven
 
Author: Sony Europe

4K-shared-link-v1.jpg

4K is een blijvertje. En wij zijn betrokken bij elke stap van de ontwikkeling, van het filmen in 4K met onze camera's tot de weergave op onze 4K BRAVIA®-televisies. Dit staat centraal in ons verhaal 'Van camera naar huiskamer'. Maar er zijn nog steeds mensen die we nog moeten zien te overtuigen.

Hieronder staan enkele vragen die op Facebook® en Twitter™ werden gesteld over 4K. Mark Whiteman en Gavin McCarron, 4K-productexperts van Sony Europe, geven antwoord op de vragen.

Ik heb al een geweldige Full HD-tv. Waarom is 4K beter?

4K is niet zomaar beter, het is vier keer beter. Technisch gezien heeft een Full HD-scherm 1920 pixels (breedte) x 1080 pixels (hoogte)—daar komt 1080p vandaan. Vergelijk dat maar eens met de 4K-weergave van 3840 x 2160 pixels! Zo hebt u een idee van hoeveel extra detail, scherpte en helderheid 4K kan weergeven.

"Je ervaart gewoon veel meeslepender beeld", Gavin vertelt. "Het plaatst je midden in de actie. Dus wat je ook kijkt — films of juist sport — het lijkt of je er zelf deel van uitmaakt, simpelweg omdat je meer details ziet."

Is er veel 4K-content om te kijken?

Er komt steeds meer 4K-content beschikbaar. Netflix en Amazon Instant Video lopen daarbij voorop op het gebied van on-demand content. Er is al een indrukwekkende reeks tv-programma's en films die u kunt bekijken, en beide bedrijven hebben nog veel meer in het verschiet.

"Zowel Netflix als Amazon hebben veel vertrouwen in 4K", aldus Gavin. "De content die ze zelf maken, willen ze in 4K opnemen. Dat is geweldig. Er zijn nog een heleboel andere mogelijkheden. Zo zijn er genoeg oudere films die kunnen worden omgezet in 4K, en hebben we onze aandacht nu gevestigd op BT Sport Ultra HD, de eerste service die in 4K uitzendt en die zeer goed is ontvangen."

Sterker nog, elke seconde op BT Sport Ultra HD wordt uitsluitend gefilmd met de professionele 4K-camera's van Sony. Niet veel mensen beseffen dat wij ook voorop lopen op het gebied van 4K-uitzendingen, maar we zijn hoe dan ook nauw betrokken, van de camera tot de huiskamer.

Onlangs hoorde ik iemand over 8K praten. Dat zal dan binnenkort wel de plek van 4K gaan innemen?

Nee, tenzij je een gigantische televisie in je huis kwijt kunt. Er zijn inderdaad bioscopen en nicheomroepen die op dit moment 8K-technologie aan het testen zijn. Maar het menselijk oog kan geen verschil zien met deze enorme resolutie (8K bestaat uit maar liefst 33 miljoen pixels, 16 keer zoveel details als Full HD), tenzij je naar een scherm van minstens 84 inch kijkt.

Waardoor zijn de 4K-tv's van Sony zo veel beter dan die van de concurrentie?

Wij hebben technologieën ontwikkeld die ervoor zorgen dat je de allerkleinste details kunt zien, wat je ook kijkt. Het geheime wapen in onze 4K BRAVIA®-televisies is de 4K Processor X1 die drie gebieden verbetert: kleur, contrast en helderheid. Zo ontstaat een ongeëvenaard beeld.

Daarnaast zorgt Triluminos voor levensechte kleuren en meeslepende scènes, en 4K X-Reality PRO verbetert automatisch de beeldkwaliteit, zodat deze zo dicht mogelijk bij 4K-kwaliteit komt. Dit noemen we 'opschalen'.

"4K X-Reality PRO werkt in combinatie met de X1[-processor]. De X1 is de poortwachter voor alle andere technologieën die in de tv zitten. Deze analyseert alle content die binnenkomt en optimaliseert het beeld voor die specifieke content. Vervolgens wordt alle informatie naar 4K X-Reality PRO gestuurd, die de content opschaalt."

Voor ons betekent 4K veel meer dan alleen beter-dan-Full HD-kwaliteit. Het betekent genieten van uw favoriete tv-programma's en films zoals ze zijn bedoeld door de makers, en dat is precies waar onze Sony BRAVIA® 4K-tv's voor zorgen.

Learn-more_NL.jpg

blogid0019
1 Opmerking