annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Waarom je deze zomer eens buiten de gebaande paden zou moeten gaan

profile.country.NL.title
Juliette_H
Lid
Lid
1.411  Weergaven

Waarom je deze zomer eens buiten de gebaande paden zou moeten gaan

Auteur: Sony Europe

geotag.jpg

 

Iedereen wil de welbekende plaatjes schieten van de Eiffeltoren of van hun geliefde die tegen de scheve toren van Pisa leunt. Mensen vergeten dan al snel de verborgen schoonheid om hen heen. Ze strijken vanuit alle windstreken neer bij de toeristische trekpleisters met hun camera's in de aanslag, en lopen zo dat unieke fotomoment net om de hoek mis.  

 

Het bedrijf Mapbox uit San Francisco heeft hier iets op bedacht: de Geotaggers' World Atlas. Dit is een langetermijnproject om "de interessantste plekken ter wereld en de daar tussenliggende routes die mensen afleggen te ontdekken". De atlas maakt gebruik van ongeveer 300 miljoen foto's met geotags op FLICKR en geeft zo een fascinerend inzicht in de plekken waar fanatieke fotografen zich tot aangetrokken voelen in allerlei steden ter wereld.

 

Londen

London.jpg

 

Tokyo

tokyo.jpg

 

De populairste bestemmingen zijn eenvoudig te vinden aan de hand van de dichte plekken in het web van zwarte lijnen, maar het biedt ook een waardevol inzicht in de minder bekende gebieden die minstens zo fotogeniek zijn. In een blog op de website van Mapbox schrijft projectleider Eric Fischer: "Het project stond bol van de verrassingen. Ik ontdekte straten, wijken en hele steden waar ik nog nooit van had gehoord."

 

De Digital Photography School stimuleert lezers om deze sprookjesachtige straten, buurten en steden te ontdekken. Hun motto is om 'voorbij de ansichtkaart' te denken en ze moedigen mensen aan dit in gedachten te houden wanneer ze op vakantie zijn. "Denk aan je laatste vakantie; wat zijn jouw mooiste herinneringen? Die beroemde bezienswaardigheden? Of de kleurrijke markten, de verse gebakjes in de etalage van de bakkerij, de mensen in de cafés, de straatverkopers en -muzikanten, de geur op straat na een ochtendbuitje?"

 

Vaak blijkt dat we de foto's die we ergens anders dan bij de grote bezienswaardigheden, op de onbekendere locaties, maken ons het meest bijblijven. Deze beelden geven onze ervaringen het beste weer. Waarom zou je dezelfde foto's uploaden naar Instagram en Facebook® als honderden andere mensen elke dag? Wordt een fotograaf die echt boven de menigte uitstijgt.

 

blogid0043