Podziel się wrażeniami!
Witam.
Trochę fotek amatora do oceny i komentarzy.
Message was edited by: krzys1977
Łódź c.d.
Cieszę się doslav, że się podoba.
Dzięki.
krzys1977 napisał(a):
Zdjęcie nr. 108 A200+Sony Carl Zeiss Sonnar T* 135 mm f/1.8
Poprawione 104 i105 cacy
Ostatnie kadry też dobre
Michał, Starosta dzięki za odwiedziny.
Pierwsze próby macro 1:1, nie są jakieś tam super, ale jak na człowieka z który jest chory i nie może się schylać to i tak mi się wydaje, że jest nie źle.
Może się mylę, czekam na porady co mogłem zrobić lepiej.
Śliczne Łodzianki
Pajączek taki sobie, nieostry się wydaje (czyżby za mała głębia ? )
Czekam na więcej makrówek
fajny obiekt znalazłeś
popracuj nad ostrością i głebią - ta tutaj wydaje się być zupełnie przypadkowa. np na zdjęciu 110 pada na środek "ciała" pająka, co w sumie nic nie pokazuje. jeżeli już decydujesz się na tak małą głębię to lepiej by było skupić się na głowie - czy jakkolwiek się ta część u pająków nazywa
wg mnie również nie poszalałeś z GO (nie ma jej tam gdzie powinna być)
zresztą same kadry (kompozycja) pozostawiają wiele do życzenia
z obiektywami jest tak, że trzeba się z nimi poznać - więc wiem, że jeszcze się to szkiełko w Twoich rękach obudzi :smileytwisted:
Methos, Michał, colorful, kris dzięki za odwiedziny.
Pajączek taki sobie, nieostry się wydaje (czyżby za mała głębia ? )
colorful napisał(a):
fajny obiekt znalazłeś
colorful napisał(a):
popracuj nad ostrością i głebią - ta tutaj wydaje się być zupełnie przypadkowa. np na zdjęciu 110 pada na środek "ciała" pająka, co w sumie nic nie pokazuje. jeżeli już decydujesz się na tak małą głębię to lepiej by było skupić się na głowie - czy jakkolwiek się ta część u pająków nazywa
kris napisał(a):
wg mnie również nie poszalałeś z GO (nie ma jej tam gdzie powinna być)
zresztą same kadry (kompozycja) pozostawiają wiele do życzenia
z obiektywami jest tak, że trzeba się z nimi poznać - więc wiem, że jeszcze się to szkiełko w Twoich rękach obudzi :smileytwisted:
Ja może dodam, że przy 1:1 rozsądne GO to tak powyżej F.16. Najlepiej F.22. Masz lampę więc metodą Adama Słodowego zbuduj z kartonu odbłyśnik który będzie odbijał światło odpowiedni przed obiektyw, rób fotki w RAW-ach i zmniejsz trochę korekcję ekspozycji na jakieś -1 EV, bo łatwo coś przepalić, a z RAW-a dużo wyciągniesz.
Pozdro