annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Een korte geschiedenis van de TPS-L2 Walkman®

profile.country.NL.title
Juliette_H
Lid
Lid
1.063  Weergaven

Een korte geschiedenis van de TPS-L2 Walkman®

Auteur: Sony Europe

TPSL2.jpg

 

Er zijn maar weinig producten die zo baanbrekend zijn geweest als de TPS-L2 Walkman®. Deze cassettespeler was de eerste echt draagbare variant die op de markt kwam en luidde een spannend nieuw tijdperk in voor draagbare luisterervaringen.

 

Er zijn talloze redenen om dol te zijn op de TPS-L2. Deze speler was niet alleen het allereerste Walkman®-model, maar ook een genot om te gebruiken. Het minimale ontwerp, de voelbare knoppen, de geruststellende 'klik' die je hoorde zodra je 'Stop' indrukte. Hij had zelfs twee ingangen voor hoofdtelefoons zodat een van jouw vrienden eenvoudig kon meeluisteren — "een sociale functie voor een niet-sociaal muziekapparaat", aldus Minimally Minimal.

 

Het product was meteen een succes. Distributeurs konden de vraag nauwelijks aan en binnen tien jaar na de lancering in 1979 waren er al 50 miljoen exemplaren verkocht.

 

De naam Walkman® werd een synoniem voor innovatie. Er waren de WM-101, de eerste Walkman® met oplaadbare batterijen, de MZ-1, de karakteristieke D-E01 'Discman', de klassieke WM-F5 Sports Walkman® en, de meest recente variant, de formidabele ZX2, die de ultieme luisterervaring met hoge resolutie biedt.

 

walkman timeline resized.jpg

 

Het duurzame ontwerp van de Walkman® zal voor altijd als een van de ultieme ontwerpklassiekers van de moderne technologie te boek staan. Bovendien belichaamt het ons Japanse erfgoed. In een BBC-documentaire uit 1990, waarin 10 jaar Walkman® wordt gevierd, houdt Stephen Bayley, auteur van Sony Design, een van de allereerste Walkmans® in de hand en zegt: "Iets dat zo prachtig gedetailleerd, klein en goed gemaakt is, kan alleen maar uit Japan komen."

 

Een onsterfelijk erfgoed

 

Met zo'n grandioze geschiedenis is het niet verwonderlijk dat de Walkman® nu een alom bekende naam is geworden. In 1986 werd het woord Walkman in de Oxford English Dictionary opgenomen en Steve Jobs haalde veel inspiratie uit de Walkman® bij het ontwerp van de iPod. Het erfgoed van deze casettespeler is in boeken en op door fans ontworpen websites vastgelegd — hierop vertellen Walkman®-fans nostalgisch over hun eerste kennismaking met de TPS-L2 — en de invloed die de Walkman® op de wereld van de technologie heeft gehad is duidelijk te zien in ongelooflijke 'fan art' vanuit alle hoeken van de wereld.

 

 

walkman.jpg

original.gif

 

Walkman-Erik-Dalzen.jpg


Walkman-lines.jpg

 

Tot op de dag van vandaag maken we ieder van onze producten met dezelfde mate van innovatie en hetzelfde oog voor detail waardoor de TPS-L2 zo'n succes werd.

 

blogid0039