Podziel się wrażeniami!
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zadzwoniłem pod wskazany numer. Odebrał miły pan który jak u większości osób zakomunikował, że problem jest znany i pracują nad aktualizacją która podobno ma wyjść pod koniec grudnia/początek stycznia.
Witam!
Potwierdzam problem z pikselami na wszystkich wykupionych kanałach od Vectry. Włożony modył CI+, do ostatniej aktualizacji oprogramowania było wszystko ok. Telewizor KD-55XH9096 kupiony rok temu.
Mi wymienili płytę tydzień temu w domu 20 min i po sprawie na razie wszystko ok.Serwisant twierdził że kilka płyt już wymienił i nikt z reklamacją nie wrócił że to niby jakieś poprawione płyty są( zobaczymy),ale też powiedział że ten problem był zgłaszany przez serwisy do sony od lipca i dobrze o tym wiedzą ale mają to w d.... bo na 100 sprzedanych tv tylko 1-2 osoby używają cam reszta dekodery lub naziemna i że jest to problem globalny,na moje pytanie czy aktualizacja coś pomoże się tylko uśmiechnął.Ja pisałem do nich emaile że napiszę do głównej siedziby itp,itd mają to w d.... jedynie jak ktoś by miał dojście to opisać w gazecie to ponoć na nich działa bo boją się że im sprzedaż spadnie.Jeśli u mnie problem powróci to już drugi raz nie składam reklamacji tylko rękojmia i tyle mój błąd że za pierwszym razem nie zgłosiłem rękojmi tylko gwarancję.
Tedy 111
Czy po wymianie płyty problem znikł? Mam ten sam problem i dylemat co robić.
Jestem po wymianie płyty i niestety problem powrócił po ok. 3 tygodniach. Jest to potwierdzone przez kilku innych użytkowników. Mieli to naprawić nowym oprogramowaniem ale na razie nic się nie dzieje.
ja mam XR-50X90, wymiana płyty pomogła na 2 miesiące, od tygodnia pojawiła się pikselowa, ale już nie tak często.
Problem powrócił po dwóch tygodniach co prawda piksele pojawiają się sporadycznie ale chyba coraz częściej, zgłosiłem sprawę do serwisu i czekam co dalej.
Dziękuję za odpowiedzi...
No to mamy problem trochę grubszy..
U mnie pixeluje tylko z kartą Ci+,
po wyjęciu jest ok.. był technik z kablówki, wymienił kartę Ci+ sprawdził sygnał, ale nadal lipa..
Ciekawe czy Sony wypuści faktycznie coś poprawionego ,no i kiedy? Czy tylko mydlą oczy.
Mam już powoli dość.
A czy ktoś robił dalsze kroki już po wymianie płyty?
Trzeba KRZYCZEĆ na cały świat.
https://www.youtube.com/watch?v=IVyjshlXeeI
TU jest możliwość przed premierą nowego TV.
dodaj komentarz niech usłyszą twoją opinię.
Czekam na serwisanta już 2 raz .Ciekawe co powie.
Dodałem komentarz na Youtube w języku angielskim bo ktoś dał w języku polskim ale wątpię żeby to miało jakiś oddźwięk. Jakby co to dopisujcie odpowiedzi bo im więcej to może być bardziej skuteczne. Szukajcie komentarza Janusz I. 👍