annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Sony A99/2 Scherpstelprobleem

profile.country.BE.title
redgyone
Ontdekker

Sony A99/2 Scherpstelprobleem

Ik ben een beetje ten einde raad en zeer teleurgesteld, vooral in mezelf en de werking van Sony toestellen. Heb dus na aarzelen de nieuwe versie gekocht van de 70-400G/2 (ipv de Tamron) en dit met mijn A99/2. het lukt langs geen kanten om BIF te nemen, de slaagpercentages liggen belachelijk laag. Ter verduidelijking, als het een stilzittende vogel is dan kan het nog wel lukken, maar zodra het ook maar vliegt of beweegt is het voor de kl....:rage:, de scherpstelling verspringt te pas en te onpas van het onderwerp en de beelden zelfs bij 2000/sec zijn zelden scherp. op de filmpjes ziet het er allemaal zo simpel uit maar dat is dus zelden iemand die vogels trekt. Dus komt hier de vraag, kan iemand mij helpen (les geven) om nu eindelijk eens toffe scherpe foto's te bekomen met de Sony combinaties, ik wil hier gerust geld voor betalen. Ik sta echt op het punt om alles te verkopen en een andere hoby te zoeken. Met mijn Sony A700 en een Sigma 50-500 had ik jaren terug betere resultaten, heb het gevoel hoe moderner het toestel hoe slechter ik fotografeer. Dus wie o wie kan mij helpen, en voor alle duidelijkheid, ik woon in West-Vlaanderen, dus liefst iemand uit West Vlaanderen of rond Sluis of tussen kust en Gent. 

bedankt voor jullie massale reacties die nu zullen komen :smiling:

mvg

Redgy

9 ANTWOORDEN 9
profile.country.NL.title
ThomSBNL
Lid

Hoop dat er inderdaad iemand uit West-Vlaanderen je kan helpen, redgyone! 

profile.country.NL.title
martinh123
Lid

@redgyone,

 

YouTube is je grootste vriend.

How To Configure Sony Autofocus

profile.country.BE.title
redgyone
Ontdekker

bedankt voor de tip, is dus wel voor de 77/2 maar kan het ook op de 99/2 proberen. 

 

profile.country.NL.title
papa1000
Lid

Beste Redgy,

 

ik heb dezelfde combinatie en maak er hele mooie actie foto's mee. Geweldige combinatie vind ik zelf.

Kijk maar eens op https://www.flickr.com/photos/peterruijs/albums/72157684330107986

 

Ten eerste heb ik de combinatie laten kalibreren zodat ik zeker weet dat alles goed staat afgesteld. Dit kun je doen bijvoorbeeld bij Chipclean.

 

Als ik je verhaal lees kom je vanaf een A700 naar een A99II. Als dat zo is dan moet echt opnieuw leren fotograferen  want dan is de overstap erg groot met die nieuwe functies.

 

Tot slot,

ik zou je graag willen helpen om je beter wegwijs te maken met je nieuwe camera.

als je via mijn website, www.peterruijs.nl, het contact formulier invuld met je telefoonnummer dan kan ik je bellen als je dat wilt. 

 

 

Gr.

Peter Ruijs

profile.country.NL.title
lyveldh
Lid

Ik heb de eerste versie A99 en de eerste versie 70-400, bij mij lukt het wel om scherpe foto's te krijgen. Helaas woon ik te ver weg om je te helpen. Ik heb mijn lens wel gekalibreerd bij ChipClean, maar ik heb het idee dat bij jou de autofocus slecht werkt.

Heb je de AF op continu staan?

profile.country.BE.title
redgyone
Ontdekker

bedankt voor de reactie, ik kom van A100 naar A700 naar a77 naar A77/2 en dus nu naar A99/2 🙂 ik ben eigenlijk verwonderd dat een nieuwe lens moet gekalibreert worden en al zeker van het merk zelf. zal eens moeten kijken of dit hier ook ergens kan. Ik zal jou via jou site contacteren, bedankt voor de hulp

mvg

Redgy

profile.country.NL.title
papa1000
Lid

Duidelijk.
Ik heb altijd mijn lenzen laten kalibreren, op ieder Sony toestel.
Mijn vrienden hebben andere merken en die doen dit ook. Volgens mij is dit heel normaal zeker als je de lat hoog wilt leggen voor je zelf. Dan moet alles goed afgesteld staan!

Tevens kun je altijd contact opnemen met Gustav Kiburg, hij ambassadeur van Sony Nederland. Hij heeft mij ook geholpen met andere zaken.

Ik hoor het wel, succes.

Gr
Peter

Verstuurd vanaf mijn iPad
profile.country.BE.title
redgyone
Ontdekker

Ik zoek die person even op, bij Sony in Deinze hebben dat nog nooit gedaan, benieuwd of er in België een dienst bestaat die kan kalibreren.

bedankt voor je reactie

profile.country.NL.title
papa1000
Lid

https://www.cameranu.nl/nl/p139904/datacolor-spyder-lenscal

En anders kun je met tooltje zelf doen.