annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Instellingen vogelfotografie A7 4

profile.country.NL.title
Fotomansje
Lid

Instellingen vogelfotografie A7 4

Ik heb pas geleden de A74 gekocht en n wil graag de juiste instellingen hebben voor vogelfotografie. Ook dat deze bijvoorbeeld onder een knop kan worden gezet, en dan enerzijds stilzittend en voor vlucht. Nu heb ik nog niet zo lang geleden een herseninfarct gehad en sommige dingen kan ik moeilijk combineren omdat het brein is beschadigd.

Ik woon in Leeuwarden en zou graag met iemand in contact willen komen, liefst in de omgeving, die me erbij kan helpen. Ik ben bereid om een stuk(je) te rijden. Wie o wie?

2 ANTWOORDEN 2
profile.country.NL.title
Amfion
Expert

Hi @Fotomansje 

Dat is inderdaad een vraag die niet zo een twee drie online te beantwoorden valt. Hopelijk meldt zich iemand die je kan helpen! Als hier geen response komt zou je het ook in de diverse alpha groepen op FB kunnen proberen als je daar actief bent. 

 

Succes!

Antonette

profile.country.NL.title
Sigiphoto
Expert

@Fotomansje  

Leuke vraag! De instellingen hangen natuurlijk van vele dingen af waaronder het aanwezige licht, de functie vogelherkenning etc. Sowieso is een snelle sluitertijd (meer dan 1/1000 ste) noodzakelijk om vlucht bewegingen te bevriezen en scherpte te behouden. Vaak vraagt dit om een vrij hoge ISO waarde (even uit de duim,  vaak meer dan 1000 bij bijv. F5.6-F8). AF instellen op vogels. (tracking)

Alpha Universe bevat veel kennis rondom vogelfotografie.

https://www.sony.nl/alphauniverse/stories?authorType%5B%5D=&category%5B%5D=&list-genre%5B%5D=&list-c...

 

Ook op de site van natuurfotografie zijn qua instellingen info te vinden, bijv. https://www.natuurfotografie.nl/vogelfotografie-voor-beginners/#:~:text=Instellingen%20camera%20bij%...

 

en natuurlijk via de Sony Ambassador Gustav Kiberg op Youtube bijvoorbeeld https://www.youtube.com/watch?v=uq9DjGjLtP8

 

Mooie camera! Als "Frys om utens" woon ik helaas net te ver om even langs te komen, maar ik denk dat het met bovenstaande info vast goed gaat komen met het "Mantsje"  ;-))

 

groet, Sigi

https://www.instagram.com/sybepostma_sigi4foto/

mijn foto's op; 500px en