annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Ontdek een nieuwe wereld, recht onder je neus

jaylward
Lid
Lid
830  Weergaven

Ontdek een nieuwe wereld, recht onder je neus

Auteur: Sony Europe

macro 2 yvonne spane.png

© Yvonne Spane

 

Bij macrofotografie zijn het de kleine dingen die het er toe doen. Krijg een kijkje in de kleinste ruimtes waar je normaal straal aan voorbij loopt en bekijk de wereld vanuit een totaal ander perspectief.

 

Deze manier van fotograferen wordt veelvuldig gebruikt door natuurfotografen om kleine onderwerpen vast te leggen en een verborgen wereld te ontdekken die binnen handbereik ligt. Stroop de mouwen op en blijf laag bij de grond voor ongelooflijke resultaten, zoals de foto hieronder van de Bulgaarse fotograaf Krasimir Matarov.

 

macro 1.jpg

© Krasimir Matarov. Krasimir Matarov won in 2013 met deze foto de Sony World Photography Awards, in de open categorie 'Nature and Wildlife' (Natuur en wilde dieren)

 

De kracht van deze foto is dat Matarov van een ogenschijnlijk gewone compositie een fantastische opname heeft gemaakt. Het zet het perspectief van de wereld op z'n kop. Deze foto zou zo in je achtertuin gemaakt kunnen zijn, maar door de creativiteit van de fotograaf lijkt de foto wel van een andere planeet te komen.  

 

Als je ook aan de slag wilt met macrofotografie, dan zijn gespecialiseerde macrolenzen een goede en betaalbare investering. Deze lenzen bieden verhoudingen met hoge vergrotingsfactoren voor de kleinste details.

 

Nu het weer wat warmer wordt, de bloemetjes in bloei staan en insecten weer ontwaken, is het een mooi moment om zelf aan de slag te gaan met macrofotografie voor een geheel nieuw kijk op de wereld.