annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Fotogenieke Evenementen Kalender 2015

profile.country.BE.title
Portmixus
Held

Fotogenieke Evenementen Kalender 2015

Met al die technologische snufje op onze camera's en onze onstilbare honger en drang naar meer, snellere en betere camera's, vergeten we haast dat fotografie vooral gaat over plezier maken bij het fotograferen! 

 

Om de klassieke vraag "Waarheen dit weekend om te fotograferen?" te beantwoorden, kunnen we als community elkaar helpen met fotogenieke evenementen te delen in deze thread. Locaties in de Benelux (en een beetje daarbuiten) zijn zeer welkom! De evenementen mogen betalend of gratis zijn, als ze maar fotovriendelijk zijn. :wink:

 

Evenementen die jaarlijks terugkeren maar waarvoor nog geen datum is vastgelegd worden aangeduid met 'TBD' (to be determined). Om zelf een suggestie door te geven klik op "beantwoorden", geef vervolgens de exacte datum, naam evenement en plaats. Ook doorlopende evenementen/onderwerpen (zoals een dierenpark dat bovengemiddeld fotogeniek is) zijn ook welkom maar worden niet opgenomen in het onderstaand overzicht.

 

Legende: Een "+" duidt op een betalend evenement, (+) duidt op een evenement met vrije bijdrage, "++" duidt op een evenement duurder dan 10 euro.

 

Hieronder een voorlopig overzicht:

 

 

 

*Januari

30/1-1/2: Vikimania (Tongeren, BE) +

29/1-1/2: Gent Lichtstad (Gent, BE)

 

*Februari

8/2: Winter in het Brackvenn (Eupen, BE) +

15/2: Carnaval stoet (Aalst, BE)

22/2 & 28/2: Fotoshoot 'Oerrunderen' (omgeving Weert, NL) ++

 

*Maart

7-8/3: Deurganckdoksluis opening (Antwerpen, BE)

7-8/3: Imaging Days (Brussel, BE) +

28/3: Tweerivierenwandeling Helle & Getzbach (Eupen, BE) +

28-30/3: Professional Imaging (Nijkerk, NL)

 

*April

10-14/4: Gevleugelde Stad (Ieper, BE)

 

*Mei

16-17/5: Stampe Fly-in (Deurne, BE) (+)

16-17/5: Quondam tornooien (Berlaar, BE) +

22/5: Fotoworkshop 'Boomkikkers' (Nederlands Limburg, NL) ++

31/5: Swan Market (Antwerpen, BE)

 

*Juni

13-14/6: De Quaeye Werelt anno 1477 (Deurne, BE)

6/6: Orchideeën en vlinders in de Viroin (Nismes, BE) +

14/6: Fotoworkshop 'Boomkikkers' (Nederlands Limburg, NL) ++

18-21/6: 200 jaar Waterloo 1815 (Waterloo, BE) ++

19-21/6: Reuzen 'Royale de Luxe' (Antwerpen, BE)

27-28/6: Historia Mundi (Sint-Truiden, BE) +

 

*Juli

2-7/7: Wereldfestival (Izegem, BE)

4-5/7: Navy Days (Zeebrugge, BE)

11/7: India Festival en Markt (Antwerpen, BE)

 

*Augustus

14/15-21/22 augustus: Internationaal vuurwerkfestival (Scheveningen, NL)

19-23/8: Sail Amsterdam 2015 (Amsterdam, NL)

19/21/23/25/27 augustus: Internationaal vuurwerkfestival (Knokke-Heist, BE)

 

*September

19/9: Reuzenstoet (Borgerhout, BE)

TBD: ColorRun (Brussel, BE) ++

 

*Oktober

 

*November

 

*December

Kerstmarkt (Antwerpen, BE) 

 

_____________________________________________________
Sony Alpha Training
19 ANTWOORDEN 19
Arca1ne
Lid

april-oktober: dierenpark 'Pairi Daiza' (Brugelette, BE)

Zeker de moeite! Kies wel een zonnige dag uit. Heb zelf de vogelshow moeten missen omwille van het weer :/.

profile.country.BE.title
NEXBert
Bijdrager

Voor de natuurfotografen onder ons: landschap vzw zeker eens checken. Landschap vzw is een frisse nieuwe natuurvereniging voor Vlaanderen, de Ardennen, Nederland en de buurregio's. Ze organiseren kwaliteitsvolle natuurbeleving en willen concrete natuurbehoudsprojecten ondersteunen en op poten zetten. Daarbij hebben ze aandacht voor ALLE natuur, ongeacht de eigenaar of terreinbeheerder...

 

Een greep uit het aanbod: (sommige zijn betalend, andere gratis)

Ik ben zelf al enkele keren meegeweest en telkens weer was het een zeer aangename ervaring. Aanrader!

Winter in het Brackvenn

 
Datum: 
zondag, 8 februari 2015
Locatie: 
Afspraak op zondag 8 februari om 13u30 op de parking ‘Nahtsief’ langs de N67 van Eupen (B) naar Mützenich (D) en Monschau (D). Komende uit Eupen, vind je de parking aan de linkerkant van de N67. Einde omstreeks 16u.

Het schilderachtig mooie Brackvenn in de Hoge Venen is één van de meest authentieke landschappen van België. Je vindt hier pingoruïnes uit de laatste ijstijd en turfkuilen die getuigen van een rijke ontginningsgeschiedenis. Sinds een paar jaar is de prille bovenloop van de Getzbach gekoloniseerd door een stel bevers; de knaagsporen liegen er niet om!

Afspraak: om 13u30 op de parking ‘Nahtsief’ langs de N67 van Eupen (B) naar Mützenich (D) en Monschau (D). Komende uit Eupen, vind je de parking aan de linkerkant van de N67. Einde omstreeks 16u.

Deelname: gratis voor (nieuwe) leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,5 euro per persoon of 5 euro per gezin. Inschrijven is niet nodig.

 

Fotoshoot 'Oerrunderen'
 
Datum: zondag, 22 februari 2015, zaterdag, 28 februari 2015
Locatie: 
Kempen~Broek, omgeving Weert, grens Nederlands/Belgisch Limburg

Tauroskudde - foto: Bob Luijks

In Nederlandse natuurgebieden is een spannend experiment aan de gang. ARK Natuurontwikkeling en Stichting Taurus willen het uitgestorven oerrund terugfokken. Met een uitgekiend kweekprogramma willen ze binnen een aantal jaren de Tauros op de wereld zetten, een herrezen oerrund dat de uitgestorven versie zo goed mogelijk benadert. De natuur van het Kempen~Broek, op de grens tussen Nederlands en Belgisch Limburg, leent zich bij uitstek voor de uitvoering van een belangrijk onderdeel van dit kruisingsprogramma. Het is een gebied dat ook in het verleden in trek was bij oerossen, getuige de recente vondst van botten van het oerrund in de Tungelroyse beek.

Op zondag 22 februari, van 14u tot 18u, organiseren Landschap vzw en Bob Luijks een fotoworkshop 'Oerrunderen' in het Kempen~Broek. De Limburgse taurossen zijn goedaardige reuzen die helemaal niet agressief zijn als je ze met respect behandelt. Maar imposant zijn ze wel!

Prijs: de normale prijs voor deze workshop is 55 euro, maar leden van Landschap vzw genieten 10% korting en betalen 49,50 euro. Koffie en thee met wat lekkers zijn inbegrepen. Nog geen lid? Ontdek hier alle ledenvoordelen en meld je aan als nieuw lid van Landschap vzw. 

Aanmelden voor de workshop: via workshop@natuurportret.nl

Mee te nemen:

  • Kleren die vies mogen worden en die je warm houden (veel stilzitten)
  • Bij voorkeur spiegelreflex. Overige camera's dienen over voldoende zoommogelijkheden te beschikken
  • Minimaal 200 mm zoom, groothoek
  • Statief is geen must
  • Wat te drinken
Tweerivierenwandeling Helle & Getzbach
 
Datum: 
zaterdag, 28 maart 2015
Locatie: 
Afspraak om 13u30 op de parking van Haus Ternell, Ternell 2/3, BE-4700 Eupen. Bezoekerscentrum en herberg Haus Ternell zijn gelegen langs de N67 tussen Eupen (B), Mützenich (D) en Monschau (D). Einde rond 16u30.

Aan de noordkant van de Hoge Venen ligt het immense Hertogenwoud. Het eeuwenoude bos wordt doorsneden door glasheldere beken die zich klaterend een weg naar beneden banen, richting Eupen. Vanaf Haus Ternell maken we vandaag onze eigen ‘2-klovenwandeling’: eerst verkennen we de schilderachtig mooie vallei van de Helle, en vervolgens klauteren we uit het dal om aan de andere kant van de N67 de vallei van de Getzbach te doorkruisen. Die laatste is niet voor niets de op één na meest gefotografeerde beek van de Hoge Venen! Een pittige wandeling van 8 km met een totaal hoogteverschil van 150 meter.

Afspraak: om 13u30 op de parking van Haus Ternell, Ternell 2/3, BE-4700 Eupen. Bezoekerscentrum en herberg Haus Ternell zijn gelegen langs de N67 tussen Eupen (B), Mützenich (D) en Monschau (D). Einde rond 16u30.

Deelname: gratis voor leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,50 euro per persoon of 5 euro per gezin. Vooraf aanmelden is niet nodig. Lid worden? Alle info op www.landschapvzw.be/ontdek-landschap-vzw.

Info: activiteiten@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30.

Goed om weten: op zondagochtend gaan we vlakbij baltsende korhoenders spotten, aansluitend bewonderen we de wilde narcissen langs de Jansbach. Ideaal dus voor wie er een weekendje Hoge Venen van wil maken!

Logeertip: weekendje weg? Vlakbij logeren kan in B&B La Petite Roer bij Elaine en Rogier. Alle info ophttp://www.landschapvzw.be/hoge-venen-bb-la-petite-roer-sourbrodt

 

 
Fotoworkshop 'Boomkikkers'
 
Datum: 
vrijdag, 22 mei 2015
Locatie: 
Afspraak om 13u in Nederlands Limburg (locatie wordt enkel meegedeeld aan de ingeschreven deelnemers)
Boomkikker - foto: Bob Luijks
 
Boomkikkers leiden een verborgen bestaan, veelal in afgesloten gebieden. Op vrijdag 22 mei organiseren Landschap vzw en natuurfotograaf Bob Luijks een workshop 'boomkikkerfotografie' in een niet nader genoemd natuurgebied in Nederlands Limburg.

Tijdens deze workshop leer je allereerst de boomkikkers te vinden. Je zou denken dat ze met hun felgroene kleur gemakkelijk te vinden zijn, maar niets is minder waar. Zelfs van dichtbij gaan ze volledig op in hun omgeving. Eénmaal gevonden, gaan we ze op verschillende manieren fotograferen. Respect staat daarbij voorop. De kikkers worden IN GEEN GEVAL aangeraakt of verplaatst (dit gebeurt helaas al te vaak, zelfs tijdens workshops!). Zit een kikker niet gunstig, dan gaan we gewoon op zoek naar een andere. We blijven ook niet te lang bij één kikker hangen, om de verstoring tot een minimum te beperken. Onderweg komen we uiteraard nog veel meer tegen dan boomkikkers alleen; de flora en fauna van het gebied zijn zéér veelzijdig en de landschappen overweldigend mooi.

Enige basiskennis van je camera (diafragma, belichting en dergelijke) is een vereiste, omdat we hier niet te uitgebreid bij stil kunnen blijven staan.

Warm en droog weer zijn echt noodzakelijk. Mochten de weergoden regen brengen, dan wordt de workshop enkele weken verschoven.

Prijs: de normale prijs is 55 euro, maar leden van Landschap vzw krijgen 10% korting en betalen slechts 49,50 euro! Koffie en thee met wat lekkers zijn inbegrepen. Nog geen lid? Kijk snel op www.landschapvzw.be/ontdek-landschap-vzw.

Inschrijven: graag aanmelden via workshop@natuurportret.nl

 
Deze activiteit wordt herhaald op zondag 14 juni.
 
Orchideeën en vlinders in de Viroin
 
Datum: 
zaterdag, 6 juni 2015
Locatie: 
Afspraak om 10u en om 14u aan de ingang van het Parc Communal (gemeentehuis), BE-5670 Nismes.

In het meest westelijke deel van de Belgische Ardennen, tegen de Franse grens in de *****ne-Famennestreek, ligt het Natuurpark Viroin-Hermeton. De Eau Blanche en de Eau Noire vloeien er samen tot de Viroin. Toeristisch is deze streek minder bekend, maar onder natuurliefhebbers heeft de Viroinvallei een ferme reputatie: Viroinval staat synoniem voor kalkgraslanden vol wilde orchideeën, zeldzame insecten en reptielen. In de kalkheuvels heeft de natuur honderden kloven, mini-canyons en zelfs grotten gevormd. Deze streek heeft een eigen microklimaat; hier proef je het zuiden!

Op zaterdag 6 en zondag 7 juni trekken we er onder leiding van Robin Kraaij op uit om talloze soorten orchideeën en andere pareltjes te ontdekken, onder meer gamanderbremraap, kogelsbloem, grote muggenorchis, vliegenorchis, hommelorchis, poppenorchis, bokkenorchis en bergnachtorchis. We concentreren ons niet alleen op de kalkminnende flora, ook de vlinders, sprinkhanen, kevers en andere bewoners van de ‘tiennes’ – de typische kalkbulten – krijgen onze volle aandacht. Onze gids Robin is een absolute kenner van kleine kriebelbeestjes! Rond het middaguur spreiden we ons picknickdekentje aan de rand van de Fondry des Chiens, een echte canyon… In de voor- en de namiddag bezoeken we verschillende gebieden, telkens ware hotspots voor biodiversiteit. We zorgen er ook voor dat wie 2 dagen deelneemt, toch telkens verschillende dingen te zien krijgt.

Afspraak: zaterdag 6 juni en zondag 7 juni telkens om 10u en om 14u aan de ingang van het Parc Communal (gemeentehuis), BE-5670 Nismes. Ruime parking. Te bereiken vanop de R3 (ring) rond Charleroi, afrit 8. Via de E420-N5 naar Philippeville en verder richting Couvin, tot de afslag naar de N939; de N939 volgen langs Mariembourg naar Nismes (gemeente Viroinval). Einde rond 17u30 (of vroeger, naar keuze).

Deelname: 5 euro per excursie (= halve dag), kinderen -12 jaar gratis

Aanmelden: vooraf inschrijven via activiteiten@landschapvzw.be

Meer info: info@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos)

Meebrengen: stapschoenen, picknick 

 

https://www.facebook.com/bertdellafaille
profile.country.BE.title
Portmixus
Held

Als doorlopende "activiteit" is het vermelden van het "Biesbosch" (NL) zeker het vermelden waard...ik heb er zelf nog geen ervaring mee, maar staat redelijk hoog op m'n lijstje.

 

Heeft iemand daar tips over? (Wanneer ga je best, kan je dat ook wandelen doen of is een bootje met begeleider een must, wat voor lens neem je mee, etc...)

_____________________________________________________
Sony Alpha Training
profile.country.BE.title
Portmixus
Held

Fotobeurzen zijn dan wel geen fotogenieke evenementen, leuk zijn ze wel. :nauseated_face:

Ik heb 2 fotobeurzen (maart) bijgevoegd: in Brussel loopt eentje (betalend) maar Sony is er niet op aanwezig zo blijkt op hun website.

 

In Nijkerk loopt een 3-daagse fotobeurs waar Sony wel aanwezig is, wellicht met een reeks A7II camera's! Vorig jaar was ik aanwezig op dit gratis event en het loont wel de moeite om er eens een bezoekje te brengen. Uitproberen van allerlei camera's van allerlei merken is geen enkel probleem. Wel tickets op voorhand reserveren op de website.

_____________________________________________________
Sony Alpha Training
profile.country.BE.title
Portmixus
Held

200 jaar Waterloo 1815 wordt dit jaar gevierd in (waar anders) Waterloo (BE).

 

Meer info:

http://www.belgie-toerisme.be/informations/evenementen-waterloo-200ste-verjaardag-van-de-*****-bij-w...

 

"Herbeleef de ***** alsof je er zelf bij was en ontdek de historische context en het dagelijkse leven van al deze beroemde of anonieme acteurs. Het hoogtepunt is twee grootse reconstructies op 19 en 20 juni. Deze twee memorabele spektakels kunnen rekenen op meer dan 6000 re-enactors uit de hele wereld, 300 ruiters en een honderdtal kanonnen op een terrein van een 30-tal hectare. Tot 60.000 toeschouwers per avond kunnen hier de geschiedenis herbeleven."

_____________________________________________________
Sony Alpha Training
profile.country.BE.title
Zicolas
Lid

Van 2 tot 7 juli 2015 loopt in Izegem (West Vlaanderen) het wereldfestival.

 

"Niet minder dan 200 buitenlandse artiesten zullen ons verwennen en ons het beste bieden uit hun volkscultuur. Muziek en dans, uit alle continenten en van wereldklasse, zullen het festivalpodium beheersen. Naast het gewaarborgd spetterend spektakel biedt het Wereldfestival de ideale gelegenheid om vreemde culturen en tradities te ontdekken en te waarderen."

 

Gratis:

Op zaterdag 4 juli van 15 tot 19u00 en zondag 5 juli van 11u00 tot 19u00 wordt opnieuw een gezellige markt georganiseerd op het festivalterrein rond feestzaal Iso met standen van de deelnemende groepen, ambachten en kunstenaars: http://www.wereldfestivalizegem.be/agenda/bazaar-mundial

 

meer info: http://www.wereldfestivalizegem.be

 

Iets helemaal anders maar veelgebruikt door mezelf: http://www.uitinwestvlaanderen.be/events/

profile.country.BE.title
NEXBert
Bijdrager

Op 7 en 8 maart zet de werf van de Deurganckdoksluis voor de laatste keer haar deuren open voor het grote publiek. Grijp dus je kans om de grootste sluis ter wereld van dichtbij te bewonderen en met je voeten in de sluis te staan, vooraleer deze voorgoed gevuld wordt met Scheldewater!

68 meter breed, 500 meter lang en maar liefst 27 meter diep... Een unieke locatie om je gummilaarzen boven te halen en een wandeling te maken IN ditunieke bouwwerk tijdens het Voeten in de sluis-event.

Niet alleen kan je de sluis volop bewonderen, elke bezoeker kan virtueel meter of peter worden van zijn/haar vierkante meter! Neem tijdens het evenement een foto van jezelf, je gezin, vrienden, ..., laad hem op via deze website en automatisch word jij dan meter of peter van je eigen vierkante meter. Een certificaat voor de bezoekers is een extra bewijs dat jij écht deel uitmaakt van de Deurganckdoksluis. Meer informatie over deze actie zal je tijdens het Voeten in de sluis-event krijgen.

Niet alleen de grootte van de Deurganckdoksluis is bijzonder. Op de noorderwand van de sluis maakt de Belgische graffiti-kunstenaar Cazn een reuzengrote tekening van 320 meter lang en 9 meter hoog, die de sluis extra uniek maakt. Tijdens het Voeten in de sluis-event zal je het werk uitgebreid kunnen bewonderen.

Voor meer informatie over de Deurganckdoksluis: http://www.voetenindesluis.be/

https://www.facebook.com/bertdellafaille
profile.country.BE.title
Portmixus
Held

Swan Market (Grote Markt Antwerpen, BE)

 

31/5 12u-18u

 

Op 31 mei gaan we de grens weer over om onze lieve buren op te zoeken in Antwerpen! Nederlanders zijn uiteraard ook van harte welkom :wink: Neem je vrienden, vriendinnen, buren en familie mee om er een gezellige dag van te maken met toffe producten, lekker eten, live muziek en hopelijk veel zon!

Concept:
Swan Market is een lifestyle markt, waar een erg divers creatief aanbod te vinden is. Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met (h)eerlijke eten & drinken, aangeboden door authentieke Food trucks en live muziek van opkomende tot gerenomeerde artiesten.

Sfeer:
De gezelligheid bij Swan Market wordt gecreëerd door de variëteit aan bezoekers; een goede mix tussen jong en oud, stelletjes en gezinnen met kinderen, het loopt door elkaar en maakt plezier met elkaar.

 

 

_____________________________________________________
Sony Alpha Training
profile.country.BE.title
Portmixus
Held

19-21 juni (Antwerpen, BE)

 

Tijdens de 'Zomer van Antwerpen' brengen de reuzen van het theatergezelschap 'Royal de Luxe' opnieuw een bezoek aan Antwerpen. Waar en om hoe laat de reuzen juist zullen opduiken blijft voorlopig een mysterie, maar hou het weekend van 19 t/m 21 juni 2015 alvast vrij.

In het verleden kreeg Antwerpen al het bezoek van de Reus (1998), de Olifant (2006) en de Duiker en de Kleine Reuzin (2010). Binnenkort lees je meer details op www.zomervanantwerpen.be

_____________________________________________________
Sony Alpha Training