annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Uw 4K HDR ready-systemen met uw 4K HDR-tv verbinden

profile.country.GB.title
scully99
Lid
Lid
3.797  Weergaven

4K HDR combineert de scherpe beelden van High Definition met de uitzonderlijke kleuren en helderheid van HDR (groot dynamisch bereik). Om hiervan te kunnen genieten, hebt u zowel een 4K HDR-tv als compatibele inhoud nodig. Als u hierin hebt geïnvesteerd of u bent van plan dit te doen, is het handig om te weten hoe u uw televisie met andere 4K HDR ready-apparaten verbindt.

 

Welke kabels hebt u nodig?

 

Uw 4K HDR ready-systemen met uw 4K HDR-tv verbinden

 

Voor ondersteuning van 4K-resolutie heeft de tv supersnelle HDMI-kabels nodig om de extra gegevens te verwerken. 4K is vier keer de resolutie van 1080p (Full HD), wat gepaard gaat met een toename van de hoeveelheid gegevens. Voor HDR is een hoogwaardige, supersnelle HDMI-kabel noodzakelijk. Wij adviseren u om de best mogelijke HDMI-kabel te kopen.

 

De meeste, zo niet alle, 4K-content is voorzien van HDCP 2.2-beveiliging. Dit betekent dat uw tv en mediaspeler HDCP 2.2-compatibel moeten zijn. Alle Sony producten zijn tegenwoordig compatibel met HDCP 2.2.

 

U moet het HDMI-signaal op uw tv veranderen naar 'Enhanced format' (Verbeterde indeling). Als u dit niet doet, krijgt u niet de hoogwaardige beeldkwaliteit waarvoor uw systeem is ontworpen.

 

Opschalen en doorvoer

 

Opschalen en doorvoer zijn twee belangrijke functies die uw 4K-ervaring optimaliseren en het vermogen van uw 4K-systeem verbeteren wanneer er niet-4K-content wordt afgespeeld.

 

Dankzij het opschalen naar 4K worden gegevens met een lagere resolutie verbeterd en zien deze er beter uit op een 4K HDR-televisie. Dit leidt ertoe dat de afspeelkwaliteit van niet-4K-content wordt verbeterd, waardoor u een aangenamere kijkervaring krijgt.

 

Met de producten van Sony kiest u het apparaat dat met opschalen de beste kwaliteit levert — als uw tv dus een goede upscaler heeft, hoeft u uw Blu-ray-speler niet meer op te schalen. Ook audio kan worden opgeschaald, zoals met de DSEE HX™-opschaaltechnologie van diverse audioproducten van Sony.

 

4K-doorvoer is een functie waarmee 4K-gegevens ongewijzigd worden doorgegeven op een 4K-systeem, zodat altijd de beste kwaliteit content van het apparaat naar het display wordt verzonden. In de STR-DN1080 audio-ontvanger en de HT-ST5000, HT-ST800, HT-NT5 en HT-CT790 Soundbars is deze functie ingebouwd. Ga naar de website van Sony of kijk of het 4K-doorvoerlogo op de productverpakking staat om te kijken of uw product compatibel is.

 

U heeft wellicht eens gehoord van 'stand-bydoorvoer'. Dit is een andere, maar ook handige functie waarmee elk signaal naar een apparaat (bijvoorbeeld een ontvanger) wordt doorgevoerd wanneer het apparaat in stand-bymodus staat. Wanneer u bijvoorbeeld met een tv-hoofdtelefoon naar een film kijkt, of het is al laat en u wilt uw Soundbar of ontvanger niet gebruiken, dan kunt u nog steeds van de beste videokwaliteit genieten.

5 Opmerkingen