annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

LED-TV's vs LCD-TV's

profile.country.DE.title
Peter_S.
Genius
1.392  Weergaven

Wat is het verschil?

 

Na het lezen van de beoordelingen over LED-TV's vraagt u zich misschien af wat het verschil is tussen een LED-TV en een LCD-TV. Verwarrend genoeg hebben ze allebei een LCD-scherm – de verschillende namen verwijzen naar de verschillende manieren waarop licht wordt gebruikt om het beeld te genereren.

De term LED verwijst simpelweg naar een van de methoden die fabrikanten gebruiken om het licht naar de achterkant van het LCD-scherm te brengen..

 

NL1.jpg

 

De LED-technologie voor TV's levert veel voordelen op wat betreft formaat en beeldkwaliteit. De ontwikkeling van LCD-TV's gebeurt razendsnel en biedt weer andere voordelen. Deze simpele gids zet de sterke kanten van beide technologieën voor u uiteen:

 

LED – een wereld aan nieuwe mogelijkheden

 

Er zijn twee soorten LED-verlichting - LED-achtergrondverlichting en Edge LED:

LED-achtergrondverlichting bevindt zich achter het scherm en elke groep lampen kan plaatselijk worden gedimd. Dit geeft het LCD-scherm diepere kleuren, een hoger contrast en meer schaduwvarianten voor het belangrijke donkere gedeelte van het spectrum.

Edge LED plaatst witte LED's rond de rand van het scherm, waardoor schermen van minder dan 1 cm dik kunnen worden geproduceerd.

 

 

Edge LED   LED-achtergrondverlichting  
Hoe werkt het? Rond de rand van de TV worden LED's geplaatst en het licht wordt gelijkmatig over het scherm verdeeld via lichtgeleidingsplaten. Belangrijke voordelen Geen licht meer nodig achter het scherm. Resultaat Een ongelooflijk platte TV. De BRAVIA ZX1 is slechts 9,9 mm dik. PT2.jpg Hoe werkt het? Achter het scherm worden LED-lampjes geplaatst. Door plaatselijk dimmen worden ze in groepen verdeeld. De helderheid van deze LED-groepen wordt afzonderlijk gereguleerd. Belangrijke voordelen Produceert rijkere en zuiverdere zwarte kleuren en geeft het LCD-scherm meer natuurlijke kleuren. Resultaat LCD levert ongelooflijk levensechte kleuren op met een hoger contrast voor met name de donkerdere kleuren. PT3.jpg

 

LCD – boordevol nieuwigheden

 

LCD is een belangrijke technologie die steeds verder wordt verfijnd en verbeterd. Deze stroom aan innovaties is inclusief functies om actiescènes nog gedetailleerder te maken, manieren om de kleuren nog levensechter te maken en verbeteringen om het energieverbruik te verlagen.

 

 

NL1.jpg LCD-technologie levert een helderder beeld waardoor LCD-TV's in alle situaties en omstandigheden een duidelijk beeld leveren. Keukens en werkplaatsen zijn nu ook geschikte omgevingen.

BRAVIA ENGINE 3 produceert minder bijgeluiden en verbeterde kleuren en contrast.

Motionflow 200Hz. Deze innovatie berekent het bewegingspad in een scène en produceert extra frames om de actie vloeiend en zonder trillingen weer te geven.

De nieuwe HCFL-achtergrondverlichting vermindert het energieverbruik en uw energiekosten met 50% in vergelijking met eerdere LCD-TV's van dezelfde grootte.

BRAVIA-TV's met LCD

NL2.jpg