annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Een DLNA-netwerk instellen

profile.country.DE.title
Peter_S.
Genius
5.289  Weergaven

Een netwerk instellen met uw DLNA-gecertificeerde BRAVIA-TV als middelpunt is erg handig. U kunt het gebruiken om te kunnen genieten van films, spelletjes, foto's of muzieknummers van andere DLNA-compatibele apparatuur in huis. En dat allemaal met ongelooflijke details op een groot scherm via de afstandsbediening van uw TV. Kijk of er een DLNA-logo of sticker op de TV zit als u wilt weten of de BRAVIA-TV compatibel is.

 

1.jpg

 

De basis

De Digital Living Network Alliance (DLNA) is een groep bedrijven die samen een algemene, open norm hebben opgesteld voor het verbinden van apparatuur.

 

Dit houdt in dat u DLNA-gecertificeerde apparaten aan elkaar kunt koppelen tot één home-entertainmentnetwerk (TV's, mobiele telefoons, PC's en laptops, muziekspelers, PLAYSTATION®3 en nog veel meer). Als u wilt kijken of een apparaat DLNA-compatibel is, kijk dan of u het logo ziet.

 

Wat hebt u nodig?

  • Een DLNA-gecertificeerd apparaat voor het afspelen (bijv. uw BRAVIA-TV)
  • Een DLNA-gecertificeerde server waarop de media is opgeslagen (bijv. een VAIO-laptop, Sony Ericsson-telefoon, enz.)
  • Een router (die hebt u waarschijnlijk al als u een internetverbinding hebt)
  • (a) ethernetkabels, (b) een draadloze brug of (c) Powerline-adapters (voor het koppelen tot een netwerk)

small.jpgMeer informatie over de verbinding van uw netwerk met kabels, draadloze of Powerline-adapters vindt u in de DLNA-netwerkgids hieronder. Als u een draadloze verbinding wilt maken voor het afspelen van HD-video, raden we u aan tenminste een draadloze 802.11n-verbinding te gebruiken. De snelheid van uw breedbandverbinding is niet belangrijk, omdat uw DLNA-netwerk de router als hub gebruikt en geen gebruik maakt van uw feitelijke internetverbinding.

 

DLNA Netwerk Gids