annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Sony STR-DN1060 + FM-tuner

OPGELOST

Sony STR-DN1060 + FM-tuner

Ik had een vraagje i.v.m. de FM-antenne. Mijn vorige Sony versterker had voor de FM-antenne een coax uitgang zodat ik deze kon verbinden met de Telenet FM-kabelaansluiting. Deze versterker heeft een specifieke aansluiting/connector voor de FM-antenne (nr. 12 op de achterpaneel info van de Sony STR-DN1060 helpgids), waardoor ik nu enkel de bijgeleverde FM-antenne kan gebruiken. De FM-ontvangst in onze zithoek is echter niet zo goed. Bestaat er een oplossing om deze versterker toch aan te sluiten op een coax FM-aansluiting? Specifieke kabel, verloopkabel, verloopconnector, ...
35 ANTWOORDEN 35
profile.country.NL.title
petervloon
Ontdekker

ben volkomen a-technisch, kun je nog even precies uitleggen hoe je dit gedaan hebt??

 

bedankt voor je moeite !

profile.country.NL.title
petervloon
Ontdekker

zit met hetzelfde probleem, kun je me laten weten hoe hij dat gedaan heeft, fotootje of zo erbij is makkelijk want ik ben a-technisch 😞

 

mdwijnands
Ontdekker

Zelfde probleem, ben wel een beetje technisch maar zie nog niet in hou je dit aansluit.

sluit je witte kabeltje op kern van aangesloten coax en de mantel aan de receiver?

profile.country.NL.title
petervloon
Ontdekker

is mij ook niet gelukt, coax aansluiten op de coaxiale ingang werkt niet, die ingang heeft een andere functie. Ook niet gelukt met hulp en advies van audiotechneuten en terzake kundige audio specialisten. Luister nu naar volle tevredenheid muziek via tablet of GSM d.m.v. de app SongPal en de app NL Radio of Simple radio. 

Eerst apps downloaden en installeren, dan SongPal openen en in rechter bovenhoek op de 3 puntjes klikken, kiezen applicaties toevoegen en kiezen voor de app NL radio.

Wel zorgen dat je zowel op de tablet ( GSM ) als je receiver bluetooth hebt aanstaan.

 

succes

profile.country.NL.title
topmusic
Lid

Dit is het stappenplan,

 

Koop eerst dit type TV-stekker, dit type moet wel een plastic kapje hebben of een soortgelijke;

cx plug.jpg

 

Verwijder hiervan het kapje (niet meer nodig) en het beugeltje met de 2 schroefjes waarmee de anders de coax kabel mee vastzet.

 

Knip het orginele witte antenne kabeltje tot ongeveer 1cm tot het witte stekkerje wat de versterker ingaat af.

Strip hierna ongeveer 3mm van de witte kabel af en vouw dit om, draai nu het schroefje van de antenne stekker los (niet helemaal eruit draaien anders ben je hem kwijt) en duw dit in het gaatje onder het schoefje (afgestripte draad naar beneden) en zorg ervoor dat het schroefje zich in de witte kabel draait (niet te vast).

Het dient er nu zo uit te zien;

2016-01-07 19.00.19.jpg

en zo;

2016-01-07 19.00.06.jpg

Zorg er wel voor dat bij het witte stekkertje het plastick railtje aan de bovenkant zit.

 

Tape de bovenkant van de stekker af om sluiting te voorkomen en snijd van een fietsventieldopje de bovenkant eraf en gebruik dit als afstandsbusje;

2016-01-07 19.01.52.jpg

en met afstandsbusje;

2016-01-07 19.00.49.jpg

 

Zorg ervoor dat je een schroefje gebruikt wat ongeveer 2 a 3 mm uit het afstandsbusje steekt en wat je goed vast kan draaien achterin de versterker boven de witte aansluiting (wit omcirkeld).

Plak aan de onderkant een stukje tape, dit zorgt ervoor dat de kern van de stekker geen kontakt maakt met de buitenkant/massa versterker;

2016-01-07 19.03.52.jpg

 

Druk nu voorzichtig het witte stekkertje in de aansluiting van de versterker (gebruik een kleine platte schroevendraaier om het witte stekkertje goed erin te drukken);

2016-01-07 19.06.29.jpg

 

Draai nu het schroefje met de afgeknipt ventieldopje aan tot de stekker stevig vastzit (schroefje is ook massa voor de stekker).

En dan is dit het uiteindelijke resultaat wat bij mij goed werkt;

2016-01-07 19.06.38.jpg

 

SUCCES.

Tags (1)
profile.country.NL.title
Vinc_E
Expert

Wauw, top voorbeeld. Ik denk dat het weinig aan de verbeelding overlaat. 
Super dat je het zo wilde vastleggen! :slight_smile:

profile.country.NL.title
kd55x9005c
Lid

Ook ik heb een bijna vergelijkbare aanpassing gemaakt. Zit een klein verschil in: Die van mij zit met z'n massa vast aan de buitenkant van de ontvanger. Zoals uit het schema van deze ontvanger valt te leren, is de kast aan de massa van de antenne inlog verbonden. Dus gewoon het schroefje even uit de ontvanger draaien en dan het gaatje van de plug met schroef er weer in. Wel moet je even de plug een beetje verbuigen, anders kom je met de positieve midden connectie ook tegen de massa aan.

 

Ik heb deze constructie ook aan de Product Manager van Sony Europe laten zien, toen hij hier op bezoek was vanwege m'n Android TV. ook hij heeft hier foto's van gemaakt.  

 

Zie foto zoals het er bij mij uit ziet.

 

20160107_202045.jpg

 

Voor de liefhebber van de service manual. Heb hem ooit bij toeval op deze site gevonden.

 

STR-DN1060 service manual

 

 

 

 

profile.country.NL.title
lveen01
Lid

Beste lezer,

 

Ik heb op miun shortlist de Sony str-dn1070 staan. Deze heeft ook geen coax antenne aansluiting. Nu zie ik dat ik eenvoudig m.b.v. van het hier getoonde voorbeeld een plug in elkaar kan zetten die dit wel mogelijk maakt. Mijn vraag is: Hoe is de uiteindelijke kwaliteit van het signaal, is dit van het zelfde nivaeu als wanneer de receiver wel was uitgerust met een coax aansluiting voor de antenne? Met andere woorden: IS dit een volwaardige vervanging?

 

In een hifi zaak vertelde zij mij dat met deze oplossing er nog veel ruis op het signaal aanwezig blijft....

 

Alvast bedankt.

 

Mvg,

Lveen

profile.country.NL.title
pa3eia
Expert

Welkom in de Sony Community,

 

Lijkt mij als je het bovenstaande goed uitvoert, gaat het niet ten koste van de kwaliteit van het ontvangen coax signaal. Je kan de behodige kwaliteit van het ontvangen coax signaal voor radio niet vergelijken met voor de TV

Wat heeft de hifi zaak dan eventueel voor een oplossing?

 

 

suc6 ermee,
73's

 

I don't know everything, just trying to help you!!!
Thanks about the Kudos!!!
profile.country.NL.title
lveen01
Lid

Beste 73's,

 

Bedankt voor je reactie.

De hifi-speciaal zaak adviseerde mij, dat wanneer ik veel naar de radio luister (wat ik doe), dat ik de Sony STR-DN1070 van mijn shortlist moest schrappen. Dit omdat de kwaliteit van de radio nooit even goed zal worden als van een receiver met een coax aansluiting voor de antenne of als de STR-DN1030 die de aansluiting nog wel had.

 

Maar voordat ik hem van mijn shortlist afhaal, wil ik dit wel graag gestaafd zien. Als jij mij zegt dat de hifi specialist het niet bij het juiste eind heeft, dan neem ik dit van je aan.

 

Mvg,

Lveen