annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Leer meer over Time-Lapse fotografie

profile.country.NL.title
Ellen_M
Lid
Lid
2.303  Weergaven
 

 

Auteur: Sony Europe

original (1).jpg

 

Time-lapsefotografie heeft iets magisch. Door een aantal foto's die op verschillende momenten van hetzelfde onderwerp zijn gemaakt, samen te voegen, kunnen we langzaam bewegende scènes een uniek gevoel van snelheid geven. Zonsondergangen, wolken die door de lucht zweven en vooral meteorenzwermen lenen zich hier perfect voor.

 

Om time-lapsebeelden precies te maken zoals jij ze wilt, heb je meestal extra producten en apparaten nodig, maar met onze PlayMemories Time-lapse-app is het een fluitje van een cent. Zo kun je meteen aan de slag:

 

  • Open eerst het menu op jouw camera. Blader naar het applicatietabblad en druk vervolgens op de applicatielijst. (screen capture of applications tab with icon)

 

Time-Lapse-1.jpg

 

  • Nu zou je een selectie moeten zien van PlayMemories-apps die voor jouw camera beschikbaar zijn. Blader naar de Time-lapse-app en druk op de middelste knop. Als je de app nog niet hebt gekocht, ga dan naar de PlayMemories Camera Apps Store, waar de app € 9,99 / £ 7,99 kost.

 

Time-Lapse-2.jpg

 

  • Nadat je de app hebt geopend, kom je terecht in het themaselectiemenu. Je ziet een aantal voorinstellingen die voor verschillende scenario's zijn ontworpen, maar voor extra flexibiliteit adviseren we de instelling Custom (Aangepast). Je kiest deze door naar de instelling te bladeren en op de middelste knop te drukken.

 

Time-Lapse-3.jpg

 

  • Nu zie je de hoofdinterface van de Time-lapse-app, waarin wordt weergegeven wat jouw huidige instellingen zijn en wat de camera momenteel ziet. Voordat je begint met fotograferen, moet je eerst deze instellingen aanpassen. Druk op Menu op jouw camera en blader naar Application Settings (Applicatie-instellingen).

 

Time-Lapse-4.jpg

 

  • In dit menu kun je de volgende instellingen wijzigen: de bestandsindeling (kies video, foto of beide), het tijdsinterval tussen elke foto, het aantal foto's dat je wilt maken en of je de automatische belichtingsvergrendeling (AEL) of tracering wilt gebruiken. Probeer gerust verschillende instellingen uit om erachter te komen wat jij het mooist vindt — hoe korter de intervallen, des te vloeiender het beeldmateriaal, en hoe meer opnamen je maakt, des te langer het beeldmateriaal. Druk op de middelste knop om de instellingen te bevestigen en terug te gaan naar de hoofdinterface.

 

Time-Lapse-5.jpg

 

  • Op de pagina met extra instellingen vindt je meer aanpassingsmogelijkheden. Druk hiervoor eerst op de knop Menu en blader door elk tabblad. Hier kun je de instellingen wijzigen voor de zelfontspanner, hoogte-breedteverhouding, beeldkwaliteit, scherpstelling, ISO en meer.

 

Time-Lapse-6.jpg

 

  • Nadat je door de extra instellingen hebt gebladerd, druk je op Menu om terug te keren naar de hoofdinterface. Zet nu jouw camera klaar en stel jouw brandpuntsafstand, sluitertijd, diafragma en ISO in. Om te voorkomen dat jouw camera continu scherp stelt op verschillende delen van jouw opnamen, raden we aan de scherpstelmodus in te stellen op handmatig.

 

Time-Lapse-7.jpg

 

  • Zodra je klaar bent, druk op de sluiterknop en dan kan je ontspannen terwijl de camera het zware werk voor jou doet.
  • Nadat de camera jouw time-lapse heeft vastgelegd, druk je op de knop Menu en kies Exit application (Applicatie sluiten). Nu kan je jouw time-lapseopname net als een gewone foto of video terugkijken. Makkelijker kan niet!