annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Conclusie slechte 3D weergave Sony t.v.

profile.country.NL.title
Ferry.
Ontdekker

Conclusie slechte 3D weergave Sony t.v.

Hoi allemaal,

 

Ik heb op deze site al eerdere topics gehad over de slechte 3D weergave van de Sony 65w855a met actieve brillen.

Voor wie daar meer over wilt lezen...klik op mijn naam...en de gekoppelde topics zullen in beeld verschijnen.

Verder kun je op diverse forums berichten lezen, dat veel Sony t.v.'s met actieve brillen te kampen hebben met slechte 3D weergaves. Ook het allernieuwste W8 model heeft helaas een 3D bug.

 

Maar in deze topic mijn conclusie over de slechte 3D weergave van de 65w855a. Deze conclusie valt ook te lezen op kieskeurig.nl en in een andere topic van mij op deze site:

 

 

Afgelopen week is mij duidelijk geworden, waarom de 65w855a een slechte 3D weergave heeft. 
Dit heb ik eigenlijk per toeval ontdekt. Ik wou een animatie kijken "Cloudy with a chance of meatballs". In de eerste wou ik de 2D versie kijken, maar ik was bij deze animatie toch ook wel benieuwd of de 3D er ook zo beroerd zou uitzien op de 65w855...of misschien niet?? 

Dus niet!!!! Ik was gewoon VET onder de indruk van de prachtige 3D beelden 🙂 
Mooie kleuren, veel diepte en af en toe prachtige pop-ups...en waar ik helemaal blij mee was.....GEEN dubbele ondertitels!!! WAUW...wat heb ik genoten zeg.. 

Maar goed, nadat ik dus zo genoten had, rees natuurlijk bij mij meteen de vraag hoe het nou kon, dat deze animatie er zo mooi uitzag in 3D en het grootste gedeelte van 3D collectie zo beroerd? 

Ik zag het volgende op de achterkant staan van de 3D blu-ray van "Cloudy with a chance of meatballs"...........SONY!! 

Ik dacht.....dit kannie waar zijn.....ach...misschien is het toeval.... 
Dus ik in mijn kast gedoken waarin mijn collectie 3D blu-ray's staan en alle SONY 3D blu-ray's eruit gevist. 

In totaal heb ik 7 3D blu-ray's eruit gevist. Mijn overige 63 3D blu-ray's zijn dus van andere filmmaatschappijen zoals bijvoorbeeld Warner Bros. 

Ik heb alle 7 3D blu-ray's bekeken op de 65w855a in combinatie met een Sony 3D blu-ray speler BDP-S4100. 

En jawel hoor.....alle 7 3D blu-ray's van Sony werden prima weergegeven!!!! 
Natuurlijk zijn ook de Sony 3D blu-ray's niet helemaal vrijgesteld van ghosting of crosstalk of her en der wat dubbele ondertiteling....(dat heb je nou eenmaal bij actieve 3D) 
Maar dat is te verwaarlozen. Heel af en toe is daar sprake van. Absoluut NIET storend! 
En wat een wereld van verschil met de overige 3D blu-ray's... 
Die zijn soms echt niet om aan te zien!!! In plaats van af en toe crosstalk, dubbele ondertitels.....in de meeste gevallen...vooral de dubbele ondertitels! 

Welke conclusie trek ik hier zelf uit?? 

De Sony 65w855a met actieve 3D techniek speelt PRIMA 3D materiaal af....mits deze voorzien zijn van het SONY logo. 
Deze uitgebrachte 3D blu-ray's voldoen namelijk precies aan de technische specificaties die Sony stelt aan 3D. 

Vandaar dus de mooie weergave......helaas geldt dat niet voor mijn overige 63 3D blu-ray's 😞 

Ik heb mijn bevindingen kenbaar gemaakt aan Sony. Ik verwacht hier eigenlijk nog wel een reactie op....maar voor mij is het verhaal eigenlijk al wel duidelijk. 

Dat er 1 Sony 3D blu-ray goed afgespeeld wordt op de 65w855a...ok...dat kan toeval zijn. 
Dat er twee goed afspelen....mwah...dan wordt de toevalkans voor mij al een heel stuk kleiner.... 
Vanaf 3 stuks vind ik het absoluut geen toeval meer....laat staan het afspelen van 7 stuks, die het allemaal prima doen!!! 

Sony doet het dus prima met Sony!! (ik vermoed het belang i.v.m. de eigen filmindustrie Sony Pictures...maar ach...dat is wat ik denk). 

Maar mijn vermoeden wordt naar mijn idee wel een beetje bevestigd door hoe Sony nu bezig is met de "Mastered in 4K" blu-ray's (voor de duidelijkheid...dit zijn geen 4K blu-ray's, maar 1080p blu-ray's die zijn gemastered van een 4K film); deze blu-ray's hebben een breder kleurbereik en een hele hoge bitrate, zodat wanneer deze blu-ray wordt ge-upscaled door een 4K t.v., er meer details verschijnen zodat deze blu-ray bijna niet van native 4K te onderscheiden is!! 

Uiteraard kun je dat alleen bij deze "Mastered in 4K" blu-ray's waarnemen als je in bezit bent van...... 

Een Sony 4K t.v. en dan ook nog een exemplaar met het "Trilominos" beeldscherm, want dit scherm kan alleen het breder bereik weergeven. 
De extra details kunnen alleen maar op een Sony worden weergegeven in verband met hun upscaling techniek. Alleen deze techniek is tot nu toe in staat de extra details weer te geven. Oh ja....en dan heb je ook nog een Sony blu-ray speler nodig die het brede kleurbereik kan weergeven! Dit zijn de blu-ray spelers met het "Trilominos" logo. 

Voor wie dit allemaal niet in huis heeft staan en deze "mastered in 4K" blu-ray's afspeelt op een ander merk t.v. kan het logo "mastered in 4K" slechts zien als een goed keurmerk. Je hebt in ieder geval goede 1080p kwaliteit!

Ik ben dus op het punt van de 3D weergave van de 65w855a dus ook erg teleurgesteld. Vooral om te ontdekken hoe eigen Sony is. Dat alles wat 3D weergave afgesteld is op de eigen normen van Sony en dat een 3D blu-ray van een andere filmmaatschappij niet goed weer te geven valt. 

Ook ben ik erg teleurgesteld over de service van Sony hierover. Ik ben al vanaf 24 maart bezig met dit 3D probleem en nog steeds geen erkenning hiervoor! 

Toch wil ik positief afsluiten; los van de 3D problemen is het een uitstekende t.v. 
Dit heb ik ook al eerder vermeld. Prima 2D beeld en voor de rest doet die het gewoon erg goed. Daar hoor je me dus ook niet over klagen. 

Dus nogmaals, voor wie een uitstekende t.v. wil, voor goede 2D weergave is en blijft dit een uitstekende keus. 
Voor wie 3D wil....en nog geen 3D blu-ray's heeft...koop alleen 3D blu-ray's met het Sony logo of..... 
koop een t.v. van een ander merk als je niet alleen 3D blu-ray's van Sony wilt kopen. 

Nou, dit was het. Ik hoop dat wie dit leest er wat aan heeft gehad. Verder mag je me altijd een vraag stellen hierover of een opmerking plaatsen. 

Groetjes, 

Ferry

 

0 ANTWOORDEN 0